Меси: Преди година така и не намерих себе си, но сега се забавлявам

Меси: Преди година така и не намерих себе си, но сега се забавлявам

Суперзвездата на Аржентина Лионел Меси говори пред репортери след снощния успех на тима с 3:0 в контролата с Хондурас. Той призна, че в момента се чувства много по-добре в клубния си Пари Сен Жермен в сравнение с дебютния си сезон, а също така похвали атмосферата в състава на  “Албиселесте” преди Световното първенство в Катар, започващо през ноември.

За приспособяването си към ПСЖ

Чувствам се добре и различно в сравнение с миналата година. Знаех си, че ще стане така, и преди съм го изтъквал. Беше ми зле и така и не намерих себе си. Аз обаче също очаквах промяната и бях убеден, че тя ще се случи. Сега вече се чувствам различно, тази година е различна. Започнах сезона с друго съзнание и ми е удобно в клуба и съблекалнята, както и със съотборниците и стила на игра. Истината е, че се чувствам доста добре. 

За атмосферата в Аржентина преди Мондиала

Имаме големи желание и вълнение. Все още остава малко време, но в момента трябва да сме добре в нашите клубове, за да се съберем на лагер сбора по най-добрия начин. Ние сме също толкова разтревожени, колкото хората, но трябва да останем спокойни. Разполагаме с голям състав за Световното първенство. Специален е дори, но трябва да вървим лека-полека. 

Наслаждаваме се на всеки един момент, в който сме заедно, и сериозно се подготвяме, когато е време за работа. Сега е последният път, в който можем да бъдем заедно, така че трябва да отработим доста неща. Все пак няма да имаме много време след първия ни мач на Мондиала. Затова трябва да се възползваме от всеки момент, за да продължим да се развиваме по същия начин като досега.

За нестандартното Световно първенство

Ще е сложно по отношение на мачовете. Те са много, а почивните дни - малко. Смятам, че трябва да подходим така, както винаги правим. Ако преди това играеш с мисъл за Мондиала, за да не се предпазиш от нараняване, в крайна сметка това може да ти навреди. Аз съм от тези, които мислят, че нещата се случват, защото просто така става и ако е писано, ще се случи. Дай боже на никой да не му се случи лошо и всички да дойдат здрави.

Аржентина с класика над Хондурас
Аржентина с класика над Хондурас

За новото поколение в състава на Аржентина

Не е нужно да казвам каквото и да било. Това е нещо, с което трябва да се заеме селекционерът. Всички ние сме големи хора и всеки знае как да се пази, какво трябва да направи, как да се подготвя или как да пристигне за първенството по най-добрия начин.

Снимки: Gettyimages

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти