Александър Божилов спечели бронз при юношите до 19 години на Европейското по акватлон

Александър Божилов спечели бронз при юношите до 19 години на Европейското по акватлон

Българският национален състезател по триатлон Александър Божилов спечели бронзов медал при юношите до 19 години на Европейското първенство по акватлон в испанския град Билбао.

Той финишира за 27:06 минути, след като изплува дистанцията от 1000 метра за 10:57 минути и пробяга трасето от 5 километра за 16:09 минути. Шампион стана Мартин Кропко от Унгария с 26:19 минути, а среброто заслужи представителят на домакините Хулен Валенсия с 26:45 минути.

Надпреварата беше с общ старт за всички възрастови групи, а с постижението си Божилов се нареди 16-и в крайното класиране при мъжете, при които титлата заслужи Кристофър Перъм (Великобритания) с 25:38 минути.

“Изключително сме горди с постиженията, които нашият млад състезател успя да извоюва на престижни международни първенства този сезон - бронзов медал от Европейско, сребърен медал от Световно, сребърен медал от Балканско, рекорд на трасето за юноши на Олимпийската дистанция в Пловдив и др. 

"Бих искал да отбележа, че с общи усилия и с подкрепата на нашите партньори изпращаме своя най-силен състезателен сезон”, коментира Марио Илиев, председател на Българска асоциация по триатлон.

Още от Други спортове

Виж всички