Буфон: Не ми е нужна Шампионската лига, за да знам колко съм добър

Буфон: Не ми е нужна Шампионската лига, за да знам колко съм добър

Легендата Джанлуиджи Буфон продължава да играе, макар и на 44 години. В момента той носи екипа на Парма в Серия "Б" и продължава да се наслаждава на футбола, като изглежда няма намерение да спира. Той разкри какво го кара да продължава.

"Продължавам да играя по много причини. Първо, защото се чувствам силен и способен, а също така, защото чувствам, че съм част от златната ера на този спорт. Аз съм на възраст, на която във всеки един момент мога да се пенсионирам, така че аз контролирам ситуацията. Но всички мои избори имат основание зад тях. Завърнах се в Парма, защото ми харесва да виждам колко горди са феновете от това", заяви Буфон.

Стражът стана световен шампион с Италия през 2006 година, но така и не успя да спечели Шампионската лига или "Златната топка". Това обаче изглежда не го притеснява особено.

"Спечелих толкова много през живота си и в същото време се отказах от други титли. Радвам се, че се борих да ги спечеля, но повече ме радва, че спечелих обичта на тифозите. Не е нужно да вдигна осем пъти Шампионската лига, за да знам колко добър съм. Дори и без да съм спечелил този трофей, аз си знам цената. Използвам критиките като гориво, особено като остарях. Когато бях по-млад те ме нараняваха и успяваха да ме разклатят, но след като узрях, започнах да ги използвам като вдъхновение. Наистина имах нужда от тези критики и винаги забелязвах откъде идват", сподели още ветеранът.

Още от Футбол свят

Виж всички