Снукърът въвежда антикризисни мерки за играчите

Снукърът въвежда антикризисни мерки за играчите

World Snooker Tour започва антикризисна инициатива в помощ на играчите, които не печелят особено много от наградните фондове и изпитват финансови проблеми в условията на глобална криза.

Инициативата започва този месец и представлява директно плащане на 10 хиляди паунда, а още толкова ще бъдат преведени на всеки професионалист.

Така общият брой от 20 хиляди паунда през сезон 2022/23 се очаква да донесат известно спокойствие на играчите. На всеки, който надвиши границата от 20 хиляди от наградни фондове този сезон (обикновено това са топ играчите), ще му бъдат приспаднати двата авансови транша.

Те обаче ще останат по сметките на състезателите, които не могат да преминат тази граница с представянето си в ранкинг турнирите през кампанията.

През миналият сезон 64-ият в едногодишната ранглиста Дейвид Лили бе спечелил общо 35 хиляди от наградни фондове. 90-ият Луис Хийткоут бе точно на границата от 20 000, а тези под него не можеха да се похвалят с повече, особено състезателите без професионален статут, които все пак получаваха право на участие в някои турнири.

Още от Снукър

Виж всички