Ван Гаал провалил два трансфера на Манчестър Юнайтед

Ван Гаал провалил два трансфера на Манчестър Юнайтед

Селекционерът на Нидерландия Луис ван Гаал е провалил два трансфера на Манчестър Юнайтед през летния трансферен прозорец. 71-годишният специалист е посъветвал Юриан Тимбер и Коди Гакпо да не приемат предложенията от страна на "червените дяволи", твърди "Тиймтолк". И двамата бяха желани от англичаните, но в крайна сметка никой от тях не пристигна на "Олд Трафорд", като вместо това Юнайтед се подсили с Лисандро Мартинес и Антони.

Тимбер бе една от първите цели на манчестърци за лятото, но той е имал разговор с Ван Гаал, който му е казал, че евентуален трансфер на "Олд Трафорд" може да намали шансовете му да попадне в селекцията на Нидерландия за Световното първенство. Това би се случило, ако не играе редовно или не успее бързо да се нагоди към футбола в Англия и това се отрази на формата му.

Подобно нещо се е случило и с Гакпо, който също бе желан от "червените дяволи". Говореше се, че дори футболистът е договорил личните си условия с англичаните, като за подобно нещо призна и самият той: "През целия трансферен прозорец работихме по тази сделка. До миналата седмица бях почти сигурен, че ще премина в Манчестър Юнайтед". Изгежда обаче в последния момент нещо се е случило, като се смята, че и тук се е намесил Ван Гаал, който е посъветвал крилото да остане в ПСВ с мисъл за предстоящото Световно първенство.

В последните дни преди затварянето на трансферния прозорец имаше интерес към Гакпо и от Лийдс и Съндърланд. Той обаче е отказал и техните оферти.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти