Тухел: Сега се смея на случилото се с Конте, нормално е да ми се подиграват

Мениджърът на Челси Томас Тухел прие с усмивка въпросите за сблъсъка с наставника на Тотнъм Антонио Конте миналата седмица и каза, че приема за нещо естествено подигравките към него в социалните мрежи. По време на лондонското дерби двамата имаха разгорещен спор след изравнителния гол на Тотнъм за 1:1 и след края на мача, завършил 2:2 с гол на Хари Кейн в последната минута.

“Разбира се, сега се смеем. Важно е да можеш да се смееш на себе си. Смеем се в съблекалнята, защото беше в разгара на мача. За мен случилото се не беше нещо толкова лошо. Беше страст между двама мъже, които се борят за своя отбор, нищо повече. При мен няма нищо освен огромно уважение към него и това няма да се промени”, заяви Тухел.

“При ръкостискането беше прекалено дълго, прекалено тежко, признавам, но никой не е пострадал. Той ми говори на италиански, така че не знам точно какво каза, но не сме се обиждали. Цялото нещо щеше да приключи много бързо, ако около нас нямаше 20 човека, което направи ситуацията да изглежда много по-зле, отколкото реално беше. Ако реагираш така, трябва да приемеш последствията. Видях някои от вариациите в интернет. Всеки ми се подиграва, но това е ок”, допълни той.

Германецът разкри, че Н’Голо Канте ще отсъства от терените няколко седмици. Той добави, че Матео Ковачич и Армандо Броя ще пропуснат гостуването на Лийдс в неделя. Относно трансферите Тухел коментира: “Не съм изнервен след представянети ни миналата седмица. Изиграхме отличен мач. Работим за подсилването на тима, но не е лесно. Трансферният прозорец е отворен, има възможности, но се концентрираме върху това, което имаме, а не върху това, което може да имаме”.

Снимки: Imago

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти