Паскал Верлайн: Дано Де Врийс никога не стигне до Формула 1

Паскал Верлайн: Дано Де Врийс никога не стигне до Формула 1

Паскал Верлайн и Ник де Врийс се удариха в последния старт за сезона във Формула 1 в южнокрейската столица Сеул в неделя, като след удара германският пилот на Порше напусне състезанието. 

След неговия финал той застана пред медиите открито разкритикува вече бившия шампион в изцяло електрическия шампионат. Той дори пожела на Де Врийс „да не стига до Формула 1“ след неговата свръх амбициозна маневра в неделя. 

Нидерландецът е сочен като един от претендентите за пилотско място в тима на Уилямс във Формула 1 догодина. До момента през сезона той се включи в две свободни тренировки, с Уилямс в Испания и с Мерцедес във Франция, а до края на годината се очаква той да направи още една тренировка със „Сребърните стрели“.

Пилотът на Мерцедес удари своя съперник в спирането за първия завой в борбата за 13-то място, като в случая нидерландецът бе активирал своя атакуващ режим. Според Верлайн обаче тази маневра напълно не отговаря на стандартите на шампионата.

„Пълен идиот! Надявам се никога да не стигне до Формула 1! Той активира своя атакуващ режим и още при първата възможност пробва свръх оптимистична атака в първия завой и се изпързаля до стената на изхода от кривата, разбивайки моята кола. Счупи окачването ми и развали цялото ми състезание с твърде късното си спиране. Той нямаше как да вземе завоя.

„Това не отговаря на стандарта на шампионата. В крайна сметка моето състезание бе разрушено, неговото също, а освен това той получи и две наказателни точки в лиценза си“, каза Верлайн, който прекара две години във Формула 1 с екипите на Манър през 2016 и Заубер през 2017.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти