Георги Пашов попадна в отбора на кръга на румънската Лига 1

Георги Пашов попадна в отбора на кръга на румънската Лига 1

Българският десен защитник Георги Пашов попадна в отбора на 5-ия кръг на румънското първенство. Роденият в Гоце Делчев бранител беше поставен на десния фланг на отбраната на "Идеалните 11", за първи път през този сезон, но общо за четвърти откакто играе в Румъния. Неговият отбор Петролул (Плоещ) спечели с 1:0 домакинството на доскорошния лидер Рапид (Букурещ) и го свали от върха, където изненадващо застана Ботошани, победили със същия резултат ЧФР Клуж като гост.

"Положи огромни усилия през целия мач. Той се справи отлично и в двете фази на играта", пише по повод представянето на Георги Пашов в официалната страница на Футболната лига на Румъния, където се обявяват резултатите от гласуването.

Петролул, който влезе тази година в елита на Румъния, записа втора поредна победа и общо три мача без поражение. Със 7 точки тимът е 10-и в класирането.

Българският десен бек, който помогна миналата година за промоцията, е единствен представител на Петролул в 11-те на кръга. Трима представители има ФКСБ, който спечели за първи път през сезона и се отлепи от последните места. По двама са от КС Университатя (Крайова) и от Ботошани. Един футболист е включен от УТА Арад, Херманщат и У Крайова 1948.

Още от Българи зад граница

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти