Мъжкият скок височина на Европейското в Мюнхен крие много въпросителни

Мъжкият скок височина на Европейското в Мюнхен крие много въпросителни

Скокът на височина при мъжете на Европейското първенство по лека атлетика в Мюнхен се очертава като интересно и непредвидимо събитие. На старт ще застанат действащият европейски шампион Матеуш Пржибилко от Германия, олимпийският шампион Джанмарко Тамбери (Италия) и украинският носител на световна титла Богдан Бондаренко, който се завръща в сектора след няколко   контузии на коляното. 

Тамбери, който има 2.33 м през сезона от Световното първенство в Юджийн, където завърши четвърти, изкара COVID-19 след завръщането си от планетарния форум и няма да е в оптимална форма. 

Друг украинец - Андрий Проценко, който спечели бронз на Световното, също ще участва в Мюнхен. Неговата подготовка през последните месеци обаче е доста затруднена след нахлуването на Русия в Украйна. 

Няколко млади състезатели също будят интерес. 19-годишният израелец Йонатан Капитолинк, който миналата година спечели световната титла за юноши под 20 години, турчинът Енес Сенсес (2.31 м тозш година) и германецът Тобиас Потие (2.30 м тази година) също могат да гонят силно представяне.  

 

Снимки: Gettyimages

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти