В Болоня: Интересът на Юнайтед ни прави горди, но искаме да продължим напред с Арнаутович

В Болоня: Интересът на Юнайтед ни прави горди, но искаме да продължим напред с Арнаутович

Спортният директор на Болоня Марко Ди Вайо е категоричен, че клубът иска да на всяка цена да задържи своята звезда Марко Арнаутович въпреки интереса на Манчестър Юнайтед към 33-годишния нападател.

“Не е лесно да играеш по време на трансферния прозорец. Има много слухове, но ние искаме да задържим Марко. Техническият директор Джовани Сартори и президентът Клаудио Фенучи казаха същото. Той е в центъра на нашия проект. Интересът към него ни прави горди, особено като се има предвид, че привличането му беше идея на Валтер Сабатини и клубът осъществи една мечта, която беше да го доведем тук след две-три години в Китай. Това беше залог, който ние спечелихме. Марко се доказа на терена и желаем да продължим напред с него. Не искаме да го продаваме, а вместо това да подсилим отбора, за да направим силен сезон. 

На каква цена бихме го продали? Не става въпрос за пари. Той е безценен заради това, което представлява за нас. Искаме да вървим напред с него, защото вярваме, че той може да се справи още по-добре и да ни помогне да израснем. Той винаги е първият, който стимулира останалите в тренировките, и няма поставена цена”, коментира Ди Вайо след снощната победа на Болоня с 1:0 над Козенца за Купата на Италия, в която Арнаутович беше титуляр.

Наставникът на тима Синиша Михайлович също изрази надежда, че голмайсторът на “рособлу” няма да ги напусне. “Ще се радвам за Марко, ако той отиде в Юнайтед, но не мисля, че той ще си тръгне. Говорих си с Арнаутович за предложението на Юнайтед. Ако той напусне, ще видим какво ще направим, но смятам, че той че остане”, заяви той.

Снимки: Imago

Още от Футбол свят

Виж всички