Джъд Тръмп: Хората ме сравняват с легендите, но аз едва сега започвам

Джъд Тръмп: Хората ме сравняват с легендите, но аз едва сега започвам

Носителят на “Тройната корона” и 23 ранкинг титли Джъд Тръмп сподели пред The Sportsman, че походът му към значително наследство в снукъра е едва в началото. Заради това Асото в колодата не е изобщо притеснен, че изостава по бляскави отличия от великаните в спорта като Рони О’Съливан, Джон Хигинс, Марк Уилямс, Нийл Робъртсън и Марк Селби.

“Хората ме сравняват с легендите, но аз едва сега започвам, аз съм в началото на кариерата си. Това е комплимент, но съм само на 33 и имам още много дълъг път в снукъра. Не виждам защо да не играя на високо ниво, когато съм на 40, стига да не спирам да тренирам.

Естествено, с възрастта може да стане по-трудно да се мотивираш за игра, но като цяло се чувствам отлично. Имах няколко страхотни сезона и спечелих толкова много турнири. Знам обаче, че не е реалистично да очакваш всеки сезон да печелиш по 5-6 трофея.

Бях разочарован от загубата на финала на Световното, но честно казано, бях много доволен, че стигнах до него. Отне ми много усилия да победя Марк Уилямс на полуфиналите и бях напълно изтощен в първата сесия на финала с Рони. 

Във втория ден вече се чувствах доста по-добре, но изоставах от самото начало на двубоя. Не спирах да вярвам, че имам шанс за победа, но Рони просто беше невероятен. Като се вземе предвид колко бях уморен обаче и че не бях играл добре известно време, достигането до финала ми върна много от увереността.

Няма как да не се самонадъхваш за финал срещу някого като Рони, Джон или Нийл. Важно е да не спираш да си гладен за успехи, какъвто съм аз сега, защото много искам да се завърна на върха в световната ранглиста. Имах добро постоянство през последните години, но пък ситуацията с първото място е такава, че трябва да спечелиш световната титла, за да го окупираш. Така че това също е моя цел.

Искам да се наслаждавам на снукъра и затова ще избирам внимателно турнирите, в които участвам. Няма нужда да играя във всеки. Щастлив съм, когато съм спокоен на масата и се наслажадвам, така че не ми пречат големите очаквания към мен”, заяви Тръмп.

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти