Дунав (Русе) се отказа от Efbet Супер Волей

Дунав (Русе) се отказа от Efbet Супер Волей

Волейболният Дунав (Русе) в крайна сметка се отказа от участие в елитната Efbet Супер Волей и ще играе във втората дивизия на шампионата - Висшата лига, обявиха официално от клуба. Причина за решението на Управителният съвет на клуба е финансовото състояние и високите изисквания за участие в елита.

"Скъпи приятели и фенове на волейбола, искаме да ви информираме за решението на Управителния съвет на СКВ "Дунав"-Русе представителния отбор (мъже) да участва в първенството на Висшата лига от националния шампионат за сезон 2022/2023. То беше взето много трудно, след задълбочен анализ на финансовото състояние на клуба, неблагоприятната кризисна ситуация и високите изисквания за участие в Суперлигата. Решението беше съгласувано и подкрепено от спонсорите на клуба. Ние се надяваме, че отборът, съставен основно от русенски състезатели, ще защитава достойно волейболната чест на града и ще носи много радост на верните си привърженици. Нека заедно продължим напред", написаха от клуба.

Дунав  (Русе) спаси положението, всички клубове подадоха заявка за efbet Супер Волей
Дунав (Русе) спаси положението, всички клубове подадоха заявка за efbet Супер Волей

Преди две седмици от Дунав потвърдиха участието си в Efbet Супер Волей в последният момент, малко преди да приключи срокът за подаване на заявки, но сега се отказват.

Без турнир на "изпадащите" за новия сезон в efbet Супер Волей
Без турнир на "изпадащите" за новия сезон в efbet Супер Волей

При сегашното положение в елита на шампионата ще останат 13 отбора или има вариант да бъде поканен за участие финалистът във Висшата лига от миналия сезон - Миньор (Перник). До 5 август Националната Волейболна Лига ще се произнесе окончателно относно правоспосбността на клубовете за участие в шампионата. След това ще бъде насрочена и дата за жребий за първенството.

СНИМКИ: НВЛ/startphoto.bg

Гледай волейбол на MAX с най-вълнуващите двубои от Шампионската лига за мъже и жени и Световното клубно първенство за жени, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички