Норис е готов да помогне на Рикардо да разбере „трудния за каране“ Макларън

Ландо Норис категорично заяви, че е готов да отговори на всички въпроси, които неговият съотборник Дениъл Рикардо би му задал относно управлението на „трудния за каране“ болид MCL36 на Макларън.

От началото на сезон 2022 представянето на двамата е напълно противоположно, като Рикардо се намира на 13-то място при пилотите с едва 15 точки и най-добро класиране от шесто място в домашната му Гран При на Австралия. В същото време Норис е седми при пилотите, първи извън тези на Ферари, Ред Бул и Мерцедес, с 58 пункта и един подиум, трето място в Гран При на Емилия-Романя на „Имола“.

Именно тази разлика в представянето между двамата породи съмненията, че Рикардо може да бъде освободен от британския екип преди изтичането на неговия договор, който е до края на сезон 2023. Слуховете бяха, че австралиецът може да загуби мястото си в Уокинг още преди края на настоящата кампания, но след разговори между него и Зак Браун стана ясно, че това няма как да се случи.

Макларън не може да уволни Рикардо
Макларън не може да уволни Рикардо

„Това не е нещо, което искаш да правиш – да задаваш въпроси. Помагаме си колкото можем. Има неща, които той прави много добре и аз се уча от него и ги използвам в моите настройки и карането ми.

„Аз ще съм доволен ако той ми зададе въпроси или иска да знае как аз усещам колата и други. В същото време ние не винаги имаме еднакви усещания. Той кара колата по малко по-различен начин“, коментира Норис преди началото на уикенда за Гран При на Австрия.

Вилньов: Времето на Рикардо в Макларън изтече
Вилньов: Времето на Рикардо в Макларън изтече

„Аз нямам проблем с нестабилността на колата, аз мога да натискам предните гуми повече. Той предпочита по-стабилна кола, такава, която по-скоро недозавива. Не е толкова лесно като да кажем ти направи това, аз ще направя това и обратното. Няма нищо лошо в това. Ние си помагаме колко можем. Аз предлагам моята помощ, моят съвет и ако той има допълнителни въпроси аз съм отворен към тях“, добави британецът.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти