Караиванов: Клубовете очакват промяна и искат да усетят, че Лигата е полезна за тях

Новоизбраният президент на ПФЛ Атанас Караиванов говори пред медиите след проведеното Общо събрание. Караиванов постави цели пред своето управление и заяви, че се надява БФС и ПФЛ да работят заедно.

Професионалната футболна лига на България си има нов президент
Професионалната футболна лига на България си има нов президент

“За да направя тази промяна, аз буквално имам нужда от следните неща: Много сериозен диалог с БФС, защото навсякъде шапките са федерациите. Възстановяване и много сериозен диалог, имам протегната ръка от там. Надявам се тя да не е само сега, когато ме избраха, а и след избора ми ще бъде сериозна подкрепата, защото по този начин ще мога да бъда полезен за клубовете.

Искам да възстановя финансирането към лигата, защото е доста оскъдно. Не може да се счита само на членски внос, не искам да навлизам в детайли как мога да го направя, но дори в устава има начини как може това да се случи. Да създам администрация, да създадам офисна централа и в БФС, защото няма как две такива органиации да бъдат разделени и човек от даден клуб да иска да свърши работа и да трябва през 10 километра да ходи от едната централа до другата.

Искам да възстановим и инициираме диалози с държавата. Тя трябва да обърне внимание на всички клубове, но моята грижа са професионалните. В тези времена, без подкрепата на държавата и общините, нещата няма да изглеждат добре”.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти