Шабан Мустафа ще атакува рекорда на Витоша летен фест тази неделя

Шабан Мустафа ще атакува рекорда на Витоша летен фест тази неделя

Шабан Мустафа потвърди участие на предстоящия тази неделя Витоша летен фест 2022. В последния уикенд изтъкнатият планински бегач записа престижно второ място на авторитетния маратон в Цермат, Швейцария. 43-годишният служител в Община Сунгурларе финишира с време 3.06:55 часа и така спечели за втори път сребърен медал в това състезание. Само преди по-малко от месец многократният победител и рекордьор в планинското бягане отново спечели златния медал на маратон в Лихтенщайн - на LGT Alpin Marathon, с време 3.04:05 часа.

Осмото издание на Витоша летен фест е тази неделя, 10 юли, от 11 часа на х. Момина скала. Спортният празник се организира от „София – европейска столица на спорта“ и включва планинско колоездене, планинско бягане с атрактивен награден фонд, туристически поход, безплатен алпийски тролей над Боянската река, народни танци, песни, томболи, много игри с награди и веселие. Отново за доброто настроение ще се погрижи популярният народен певец Александър Александров – Алекс.

Шабан Мустафа вече е печелил на Витоша летен фест – през 2017 година той бе най-бърз в третото издание по 12-километровото трасе. Редом до него сега се очаква да застанат и други изтъкнати състезатели в планинското бягане и колоездене. Стартът на атлетите по маршрут „Кумата“ е в 11:00 часа, велосипедистите потеглят в 11:10 часа за една или три обиколки по 7/20 км трасе „Копитото“, а в 11:20 часа е началото на туристическия поход (без регистрация) по 3,5 км маршрут „Обичам Витоша“ с продължителност около 2 часа.

Регистрацията за състезанията това лято отново е без стартова такса, а линкът за записвания е: https://bit.ly/3PJ4QQk.  Там са публикувани наредба, детайлна информация, карта на трасетата, условията за участие, възрастовите групи, наградите и подробности за безплатния транспорт за участниците и др. Препоръчително е предварително записване. В деня на феста автомобилите ще бъдат допускани и паркирани до Златни мостове.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти