Ще вали ли през уикенда на “Ред Бул Ринг”?

Дали Гран При на Австрия ще се окаже третият пореден състезателен уикенд, в който дъждът ще има роля за случващото се на пистата? В Канада и на “Силвърстоун” валя в хода на уикендите, като и в двата случая това повлия на крайното класиране.

Този уикенд ще гледаме и първото спринтово състезание за сезона, така че ако има превалявания, ще стане още по-интересно.

Според прогнозата са времето се очаква утре да има превалявания и гръмотевични бури, като в Шпилберг температурите ще бъдат по-ниски в сравнение с останалата част на Австрия - между 21 и 23 градуса.

Защо Леклер не се върна в Маранело?
Защо Леклер не се върна в Маранело?

За петъчния следобед, когато ще са първата свободна тренировка и квалификацията, се очаква да не вали и да има средно силен северен вятър. Прогнозата за събота е по-интересна - тогава ще са втората тренировка и спринтовото състезание, като шансът да вали по време на по-късата надпревара е 15%.

Механиците на Леклер отказали да празнуват победата на Сайнц
Механиците на Леклер отказали да празнуват победата на Сайнц

По-трудно се прогнозира какво ще е времето в неделя - очаква се, че ще има превалявания до самия град Шпилберг, но засега няма убедителна прогноза, че на пистата също може да вали. Ветърът ще е лек, но ще се редуват сериозно облаци и чисто небе. Все пак, шансът да завали в хода на самото състезание е малък, прогнозира местна телевизия.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти