Защо Леклер не се върна в Маранело?

Разривът във Ферари е налице, колкото и шефът на тима Матиа Биното да се опитва да го скрие, като през предстоящия уикенд тези усилия ще стават все по-сериозни.

Леклер беше най-сериозният на снимката на тима след победата на Карлос Сайнц в неделя, а вече се появи информация, че механиците на пилота от Монте Карло първоначално са отказали да отидат под подиума за церемонията по награждаването, като не са искали да присъстват на въпросната обща снимка на тима.

Сега стана ясно, че веднага след състезанието Леклер е променил графика си. Вместо да се върне с останалите от отбора в Маранело, Шарл е решил да остане още един ден в Лондон, след което е поел към Монте Карло. Междувременно Леклер е пропуснал спонсорско събитие на Richard Mille и се предполага, че ще се появи направо утре на “Ред Бул Ринг” в Австрия.

Механиците на Леклер отказали да празнуват победата на Сайнц
Механиците на Леклер отказали да празнуват победата на Сайнц

Леклер беше по-бързият пилот на Скудерията в неделя, на два пъти поиска по радиото по-бавният Карлос Сайнц да го пропусне напред, а накрая на състезанието при излизането на колата на сигурността на пистата заради повредата на Естебан Окон, от бокса не повикаха Леклер за нови меки гуми, а само Карлос Сайнц.

Вилньов: Леклер не е №1 във Ферари
Вилньов: Леклер не е №1 във Ферари

След финала Леклер и Биното проведоха оживен разговор, а по-късно Биното обясни, че няма нищо за изясняваме между тима и пилотите, но Леклер обясни, че ще поиска пълен преглед на стратегията на Ферари за състезанието, заради която той от първа позиция преди рестарта на финала остана едва 4-и.

Леклер поиска пълен преглед на стратегията на Ферари
Леклер поиска пълен преглед на стратегията на Ферари

Биното така и не успя да осигури логични и надеждни обяснения защо Леклер не е получил нови гуми за финалния спринт, тъй като случилото се след рестарта до финала опроверга всички твърдения на швейцареца за стратегията на Леклер.

От Ферари обясниха защо Леклер загуби победата
От Ферари обясниха защо Леклер загуби победата

Сега предстои да видим какви ще са по-дългосрочните поражения във Ферари от поредната стратегическа грешка на тима, допусната в неделя.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти