Пирели прогнозира слабо износване на гумите в Австрия

Отборите във Формула 1 ще получат трите най-меки модела на сликовете на Пирели за предстоящата този уикенд Гран При на Австрия, обяви италианската компания. Става въпрос за сликовето от С3 до С5, а шефът на Пирели Моторспорт Марио Изола обясни от какво е продиктуван този избор.

“Асфалтът на “Ред Бул Ринг” осигурява по-ниско сцепление, а нивото на износване на гумите е ниско, това ни позволява да предложим на отборите най-меките сликове - обясни Изола. - Този избор може да ни осигури много интересно състезание, миналата година гледахме страхотни битки на австрийската писта, където обиколките се навъртат много бързо, а бавните завои са съчетани с дълги прави.”

Ключовите елементи за добро представяне в Шпилберг са два: ефективност при ускорение и спиране.

Тежки критики срещу Ферари в медиите
Тежки критики срещу Ферари в медиите

“На някои от завоите при много агресивно спиране съществува риск от блокиране на колелата - допълни Изола. - За да има оптимално сцепление, пилотите и отборите трябва да следят състоянието на задните гуми в хода на цялата обиколка. Избрахме по-меките модели, за да могат отборите да имат повече стратегически възможности за състезанието в неделя.”

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти