Събличането на Петев за малко да се повтори в Словения

Събличането на Петев за малко да се повтори в Словения

Бившият национал на Испания Алберт Риера преживя кошмар като този на Ивайло Петев, който преди години беше съблечен и изгонен от ултраси на Левски при представянето си като наставник на тима. Вчера Риера беше обявен за старши треньор на Олимпия (Любляна), но часове по-късно беше принуден да избяга от пресконференцията под натиска на фенове на клуба.

Запалянковците на словенския отбор не са против самия испанец, но са гневни на ръководството заради слабото, според тях, управление, довело до раздяла с любимеца им Роберт Просинечки, който досега беше треньор на тима.

В тази връзка по време на срещата с медиите, на която Риера трябваше да бъде представен официално, привърженици на Олимпия нахлуха в залата и влязоха в конфликт с директорите на клуба. Като видя какво се случва, а и след като беше подканен от един от ултрасите да се махне, бившият играч на Ливърпул бързо стана от стола си и напусна.

Феновете са бесни на германския собственик на Олимпия Адам Делиус, който застана начело на клуба по средата на изминалия сезон. Той назначи за изпълнителен директор хърватина Игор Баришич, след което през март беше взет и Просинечки за треньор. Тимът се движеше добре в първенството, но в крайна сметка финишира на трето място.

Преди дни Просинечки си тръгна, обвинявайки шефовете в несериозно отношение и липса на средства за качествени попълнения.

За Алберт Риера това е първо назначение като старши треньор, след като досега той беше асистент в Галатасарай.

Още от Футбол свят

Виж всички