Хакинен: И аз като Карлос чаках 7 години първата си победа

Двукратният световен шампион във Формула 1 Мика Хакинен припомни, че и той, също като Карлос Сайнц, който победи в неделя, е трябвало да чака първата си победа в световния шампионат.

“Разбирам колко е щастлив Карлос и какво облекчение изпитва, също като мен и той чака 7 години първата си победа във Формула 1 - обясни легендарният финландец. - Първата победа във Формула 1 винаги е много важно постижение, тогаво осъзнаваш, че годините тежък труд и максимална концентрация не са били напразни.”

Мика коментира и как Сайнц се сравнява със съотборника си във Ферари Шарл Леклер.

“Карлос е популярен пилот, който безсъмнено има талант, но сравненията между него и Шарл Леклер са неизбежни и Карлос се оказа в сянката на съотборника си - обясни Хакинен. - Но с тази победа той може да свали голям товар от плещите си, напрежението върху него ще е по-малко и очаквам той да се представя по-уверено. В неделя обаче във Ферари се колебаеха какво точно стратегия да изберат и позловиха на Шарл и Карлос да се борят на пистата, заради това и двамата загубиха време, а Люис Хамилтън започна да ги догонва.”

Тежки критики срещу Ферари в медиите
Тежки критики срещу Ферари в медиите

Хакинен допълни, че ако във втората половина на сезона във Ферари искат да се борят с Ред Бул, то тимът трябва да избира и изпълнява по-внимателно стратегиите на пилотите си.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти