Фабиньо: Добър съм в това да отнемам топки и да пресичам пасове, обичам да правя и асистенции

Фабиньо: Добър съм в това да отнемам топки и да пресичам пасове, обичам да правя и асистенции

Христо Стоичков не спира да прави класни интервюта с най-големите звезди в топ клубовете по света. Зад микрофона на Камата застана и бразилският национал и ас на Ливърпул Фабиньо, а предаването „Код Спорт“ по RING излъчи тази вълнуваща среща. Предлагаме акценти от разговора между двамата: 

"Не съм ревнив към славата на другите – споделя Фабиньо пред Христо Стоичков. - Нормално е офанзивните футболисти да привличат повече внимание върху себе си. Те реализират головете, имат по-добри импровизаторски качества и съответно плюсове в статистиката. Разбираемо е също, че феновете обръщат по-голямо внимание на нападателите, защото те бележат най-често, а головете са най-хубавото нещо във футбола. Но това не ме вълнува особено. Да, основно те вкарват головете и дават асистенциите, но пък аз се стремя да върша моята работа на терена, да отнемам топката и да участвам в изграждането на акциите след това. Не може и без играчи като мен. Има ги във всеки класен тим. Нападателите, както казах, винаги са привличали по-голямо внимание и феновете намират това за нормално. Винаги е било така във футбола. 

Няма да съм излишно скромен и ще ви кажа - смятам, че много успешно се справям с това да отнемам топката и да пресичам пасове. Твърде често играта ни зависи от това как отнемаме топката от съперника и после комуникираме със съотборниците. Много обичам също така да давам асистенции за моите партньори в атаката. Да им подавам пасове и на момента да получавам поздравления от публиката, ако съм успял. Това са нещата, които харесвам най-много. 

Колкото до прякора "Флако", ще ви кажа кой го измисли. Няма да крия, че ми го измисли Пеп Линдерс, помощник-треньорът на Ливърпул. Той първи започна да ме нарича "Флако", което означава "Тънкия". Той започна, а сега всички играчи ми казват така.“

Снимки: Imago

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти