Льоб може да участва на рали „Акрополис“

Льоб може да участва на рали „Акрополис“

Деветкратният световен шампион Себастиен Льоб се завърна в Световния рали шампионат (WRC) в началото на 2022 година с екипа на М-Спорт Форд. Французинът обаче не участва във всички кръгове, като до момента той е стартирал в три от шестте ралита, включително и в рали „Сафари“ в Кения миналата седмица.

За него годината започната изключително силно, след като той спечели рали „Монте Карло“ след свиреп дуел със своя сънародник Себастиен Ожие, който също участва в ограничена програмата в WRC през тази година. В Португалия и Кения обаче надеждите на Льоб за победата си отидоха още в първия ден, след удар в каменна стена в Португалия и технически повреди на „Сафари“.

Льоб и Ожие едва ли ще карат пак заедно този сезон
Льоб и Ожие едва ли ще карат пак заедно този сезон

„Може би. Все още имам да променя няколко дати в календара си, малко е сложно в този период на годината“, заяви Льоб в отговор на въпроса дали смята да участва на рали „Акрополис“, което той е печелил три пъти, в началото на септември. Освен в WRC французинът се състезава в още няколко дисциплини през годината, което прави неговият календар много натоварен.

Той обаче категорично отхвърли възможността на участва на рали „Каталуния“ (20-23 октомври), тъй като по същото време има друг ангажимент.

Льоб преговаря да кара и в Испания
Льоб преговаря да кара и в Испания

„Исках може би да отида и в Испания, но това е невъзможно. По същото време имам друго рали в крос-кънтри дисциплините, просто нямаше как да стане“, каза Льоб.

Сезон 2022 в Световния рали шампионат продължава след две седмици с рали „Естония“, което за трета поредна година ще бъде част от календара на WRC. След това керванът ще посети Финландия между 4 и 7 август, а от 18 до 21 август ще бъде и асфалтовото рали „Ипр“ в Белгия. И трите състезания обаче ще преминат без участието на Льоб.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти