Льоб преговаря да кара и в Испания

Льоб преговаря да кара и в Испания

Двамата най-успешни пилоти в историята на Световния рали шампионат Себастиен Льоб и Себастиен Ожие имат желание да участват в още ралита този сезон. Досега двамата се състезаваха един срещу друг в Монте Карло, Португалия и Кения, но най-вероятно програмата им в WRC няма да съвпадне.

Ожие заяви след финала на рали “Сафари”, че планира да си почине през лятото, след което има желание да стартира в Нова Зеландия и Япония, като участието му в последния кръг стана възможно, след като той обяви, че прекратява програмата си в Световния шампионат за издръжливост.

От друга страна, Льоб има планове за участие в рали “Акрополис” през септември, като заяви това още в Кения, но след това включи в плана си още едно състезание, което обаче ще е по-трудно за реализиране. 9-кратният световен шампион иска да стартира и на асфалта в Испания, но това рали съвпада със старт от Световната рали рейд купа, който е по същото време и се провежда в Андалусия. Датата на рали-рейд надпреварата беше променена през май и сега съвпада с ралито, което е от 20 до 23 октомври.

Льоб и Ожие едва ли ще карат пак заедно този сезон
Льоб и Ожие едва ли ще карат пак заедно този сезон

“Все още не сме нагласили календара, тъй като сега е малко по-трудно - обясни Льоб. - Исках да стартирам и в Испания, освен в Гърция (8-11 септември), но сега по същото време има и крос кънтри старт, така че ще трябва да нагласим календара и ще видим какво ще стане.”

Ожие пък даде да се разбере, че преговаря с Тойота за поне още едно рали, но отказа да каже кое може да е то.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти