Фетел не разбира защо в Астън Мартин са нямали скорост в квалификацията вчера

Фетел не разбира защо в Астън Мартин са нямали скорост в квалификацията вчера

Себастиан Фетел и неговият съотборник в Астън Мартин Ланс Строл бяха елиминирано още след първите 18 минути на вчерашната квалификация за Гран При на Великобритания. Така двамата ще започнат домашното състезание за на своя екип съответно 18-ти и 20-ти на стартовата решетка.

За Астън Мартин това бе второ поредно слабо представяне в мокра квалификация, след като в Канада преди две седмици Фетел и Строл също бяха елиминирани още в първата фаза на сесията за място и потеглиха 16-ти и 17-ти след наказанието на Шарл Леклер. Тогава обаче причината за слабата квалификация бе грешно налягане в гумите на двамата пилоти, които така и не успяха да заработят правилно на „Жил Вилньов“.

Вчера обаче подобен фактор отсъстваше, което по думите на Фетел прави липсата на скорост в AMR22 мистериозна загадка.

„Изглежда просто не бяхме достатъчно бързи. Загубихме много време. Предполагам по цялата обиколка губехме. Балансът ни беше много зле, имах огромно недозавиване, просто седях и чаках колата да завие.

„Но аз не мисля, че това е основният ни проблем. По някаква причина ние не успяхме да генерираме сцеплението, което трябваше да имаме. От там дойде и недозавиването и загубата на сцепление на изхода от завоите. Всичко се случва със закъснение. Става едно натрупване на негативни фактори, което не е хубаво“, обясни четирикратният световен шампион.

Той също така заяви и, че сложните условия от началото на уикенда на „Силвъсртоун“ не позволяват на инженерите на Астън Мартин да разберат какъв напредък точно дават подобренията по AMR22, който бяха сложени в началото на тренировките във Великобритания.

„Трудно е да се каже, защото тази сутрин имах много добре усещан за баланса на колата. За мен „Силвъсртоун“ е писта, която ясно показва с какво темпо разполагаш. Ще видим какво ще се случи в неделя и какво темпо ще имам в състезанието. Не мисля, че още можем да съдим подобренията, но със сигурност не е голяма стъпка напред още със слагането им. Все има неща, които трябва да разберем за тяхната работа“, заяви германецът.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти