Алекс Албон е много доволен от подобренията на Уилямс

Алекс Албон единствен от пилотите на Уилямс разполага с подобрения пакет на FW44 за уикенда за Гран При на Великобритания. За базирания в Гроув екип това е първият сериозен ъпгрейд от началото на сезона, а очакванията са той да доведе до секунда по-добро темпо.

Албон имаше шанса за първи път да изпробва обновената версия на своя болид по време на вчерашните две свободни тренировки на „Силвърстоун“. След тях тайландецът заяви, че е много доволен от свършената от инженерите и дизайнерите на Уилямс работа.

„Усещането беше окей – каза Албон. – Беше различно. Беше сложно, защото почти никой не кара в първата тренировка, а когато имаш подобрения имаш нужда от повече километри, а ние не направихме много такива днес.

В Уилямс планират голям ъпгрейд за FW44 в следващите състезания
В Уилямс планират голям ъпгрейд за FW44 в следващите състезания

„Имахме малък проблем в края на втората тренировка и не направихме съществена дълга серия. Направихме може би 6-7 обиколки. Поне всеки път, когато бяхме на пистата изглеждахме силни.

„Понякога подобренията изискват и голяма промяна на настройките и, въпреки че ние направихме това, все още имаме върху какво да работим. Надявам се всичко да бъде оправено тази нощ и да вкараме колата в по-добър прозорец.“

В сухата втора тренировка тайландецът даде 14-то време, но изоставането му от първото място бе само 1.3 секунди. В същото време вторият пилот на Уилямс, Никола Латифи, бе най-бавен от всички със старата версия на FW44, като неговият пасив бе секунда спрямо Албон.

Канадецът няма да може да разчита на подобренията на Уилямс не само във Великобритания, но и в Австрия идната седмица. Така той ще трябва да почака до уикенда във Франция във втората половина на юли, за да изпробва обновената версия на новата кола на британския екип.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти