Гледай на живо

ИВАЙЛО ЧОЧЕВ ОТНЕСЕ КОНКУРЕНЦИЯТА ЗА №1 СЛЕД ЧЕТИРИ ГОЛА В ЕДИН МАЧ

Ландо Норис разкри, че е получавал смъртни заплахи

Ландо Норис разкри, че е получавал смъртни заплахи

Ландо Норис е един от най-активните пилоти от Формула 1 в социалните мрежи и интернет пространството като цяло. Британецът често стриймва когато играе видео игри със своите приятели, като това му амплоа придоби огромна популярност по време на голямата карантина в началото на COVID-19 пандемията през 2020 година. 

Тази популярност на младия британец не идва без своите негативни страни, като той разкри, че често е бил руган. По-лошото от това обаче са били и смъртните заплахи, които пилотът на Макларън е получавал по време на своите стриймове.

Пилот от Формула 1 е получил смъртни заплахи след Гран При на Абу Даби
Пилот от Формула 1 е получил смъртни заплахи след Гран При на Абу Даби

„От време на време получавам смъртни заплахи. Повечето хора получава, но не се прави достатъчно по тази тема. Ако получавах тези заплахи когато започнах във Формула 1 през 2019 щеше да има по-голяма ефект, но сега знам кога трябва да се смея, не на заплахите, но тъпите коментари, които хора правят, за да привлекат вниманието към себе си.

„Искам да се състезавам, да пътувам по света, да се срещам с нови хора и да изпитвам нови неща, а те използва единствения си живот, седнали зад компютъра в спалнята си стараейки се да съсипят, дразнят и тормозят някого“, каза Норис в интервю за The Independent.

Освен към самия Норис, част от интернет троловете насочват своята омраза и към приятелката на британския състезател – Лусиня Оливейра.

„Количеството омразни страници към Лусиня е отчайващо голямо. Инстаграм и Туитър са основните места и не е лесно за нея. Изведнъж тя придоби много последователи, след като преди това водеше нормален живот и сега тя трябва да е по-внимателно с това какво казва и прави.

„За нея е трудно това скачане в дълбокото. В състезанията постепенно се изкачваме по стълбичката през Формула 4, Формула 3, Формула 2 и накрая Формула 1. Но когато изведнъж попаднеш под светлината на прожекторите когато преди това никога не си гледал състезание от Формула 1 е екстремно трудно, а след това трябва да четеше и коментарите. Искам да я предпазя от това“, коментира Норис.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти