Гасли: „Силвърстоун“ разкрива слабостите ни

Юки Цунода и Пиер Гасли останаха едва 16-и и 18-и във вчерашната втора свободна тренировка преди Гран При на Великобритания, като двамата бяха със съответно 1.396 и 1.568 секунди по-бавни от победителя в сесията – Карлос Сайнц. Според Гасли това изоставане на двамата се дължи на конфигурацията на „Силвърстоун“, която е много неподходяща за характеристиките на колата на Алфа Таури.

„Напълно ни разкри. Имаме тези дълго, 180-градусови завои, които не са ни любимите. Също така има и много бързи завои, завои 1 и 2, „Магътс“ и „Бекетс“. Точно там имаме проблеми.

„Мисля, че Макларън са на другия полюс. Те са много бързи в този тип завои. Ние счупихме някои части на колата рано-рано, което допълнително ни затрудни. Като цяло ни липсва темпо. Ще видим какво ще измислим за събота и неделя“, коментира Гасли.

„Изоставаме много. Не е малка стъпка. Трябва ни нещо, нещо голямо. Надявам се да се представим по-добре утре. За сега изглежда ще ни е трудно да излезем от първата квалификация. Това е един от най-трудните ни уикенд“, бе коментарът на Цунода.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти