Протест заплашва Гран При на Великобритания

Протест заплашва Гран При на Великобритания

Полицията в Нортхемптъншир, където се намира част от пистата „Силвърстоун“, е получила сведения, че активисти планират протести по време на неделната надпревара за Гран При на Великобритания във Формула 1. Въпреки тези заплахи обаче изпълнителният директор на трасето Стюърт Прингъл вярва, че събитието ще премине по максимално безопасен начин.

„Умоляваме Ви да не поставяте себе си, пилотите, както и маршалите, доброволците и феновете в рискова ситуация. Излизането на жива състезателна писта е екстремно опасно – ако продължите с този план поставят собствения си живот на риск“, написаха органите на реда.

Все още не е ясно какви точно са причините за планирания в неделя протест.

„Ние работим заедно с полицията на  Нортхемптъншир и другите спешни служби, за да сме в максимална готовност да реагираме в подобна ситуация. Сигурен съм, че с помощта на полицията и нашите ресурси, ние ще успеем да проведем едно безопасно събитие“, заяви Прингъл.

През 2003 година пастор излезе на пистата на правата „Хангар“ по време на състезанието, което доведе до излизането на колата за сигурност. За щастие тогава ранени нямаше. 

За последно в Гран При на Сингапур през 2015 година фен успя да излезе на пистата, което отново принуди рейс контрола да изкара колата за сигурност. И тогава ситуацията се размина без сериозни здравословни последствия.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти