Дулово 2006 ще играе в Североизточната Трета лига през новия сезон

Дулово 2006 ще играе в Североизточната Трета лига през новия сезон

Дулово 2006 влиза в състава на Североизточната Трета лига за сезон 2022/2023, съобщиха за БТА от Зоналния съвет във Варна. Дулово 2006 е един от трите нови състава в тази лига, като другите два са дублиращите на Черно море и на Дунав (Русе).

С тези три нови отбора групата се увеличава на 15 отбора, което предполага по-оспорвано и на по-високо първенство в сравнение с други предходни години. Влизането на юношите (старша възраст) на Черно море също предполага още качество.

Черно море II направи първа тренировка – контролите
Черно море II направи първа тренировка – контролите

Дулово 2006 от едноименния град в Област Силистра завърши сезон 2021/2022 година на първо място в местното регионално първенство със 17 победи от 17 мача. Двамата треньори ще бъдат и на терена и това са бившият централен нападател на Нефтохимик (Бургас) и Ямбол Ивелин Василев, както и Николай Боев.

Президентът Сонер Ахмед гарантира, че клубът ще бъде обезпечен и няма да има сътресения по време на първенството.

Черно море и Дунав (Русе) пък решиха да вкарат вторите си отбори в Трета лига заради закриването на Елитната юношеска група до 19 години. Една шампионска титла, две втори места и едно четвърто в последните четири години младите “моряци” дават заявка да имат водеща роля и в това първенство.

Напусналите през миналия сезон са Дунав (Русе), който влезе във Втора професионална лига, и Локомотив (Русе) – изпаднал в региона.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти