Гледай на живо

"От дузпа в тъч" с Георги Илиев, Кокала, Добрин Гьонов и Мартин Георгиев

200 атлета взеха участие в Акватлон Бургас 2022 г.

200 атлета взеха участие в Акватлон Бургас 2022 г.

Първото състезание от календара на Българска асоциация по триатлон – Акватлон Бургас се проведе през изминалия уикенд 25-26 юни в морската градина на гр. Бургас. 200 атлета влязоха в битка за отличията в първото състезание по акватлон. Събитието започна с отворен старт във формат бягане/плуване/ бягане с обща дистанция от 1000 м плуване и 5000 м бягане. Стартът бе съпътстван с надпревара за корпоративни щафети, а челната тройка в класиранрто се попълни от два отбора на Силвър Стар Моторс и Диджитал Нейчър България.

Във формата за професионални атлети и деца – плуване/ бягане се включиха състезатели от 14 спортни клуба, както и отборът по триатлон на Украйна, който в момента е настанен в база в Китен.

Националният състезател Александър Божилов не отстъпи първото място при младежите 17-19 г. След като направи перфектно плуване и скоростно бягане, той успя да завърши с резултат 24:32,9 мин., последван от украинеца Иван Ткаченко с разлика 2:48 мин.

В трета възрастова група старша възраст 15-16 г другата наша млада надежда Десислава Лазарова също показа страхотна форма и впечатляващи времена в отделните сегменти, които и донесоха първото място. Едва на 6 години Витория Илиева беше най-малката състезателка по време на Акватлон Бургас.

Веселина Деведжиева – Директор на отдел „Спорт“ в Община Бургас, лично награди призьорите през първия ден от състезанието по Акватлон. Състезанието се проведе с любезната подкрепа на Община Бургас и други спомоществователи.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти