От Лудогорец за Жейнов: Ще го приемем насериозно, когато започне да дава пари за футбол

От Лудогорец отговориха на футболния агент Николай Жейнов във връзка с вчерашния му коментар след полученото българско гражданство на Бърнард Текпетей. Жейнов постави под съмнение начина, по който крилото на „орлите“ е получил гражданството. 

Текпетей стана българин, Жейнов се зачуди дали и другите отбори могат да натурализират така
Текпетей стана българин, Жейнов се зачуди дали и другите отбори могат да натурализират така

Sportal.bg публикува обръщението на шампионите без редакторска намеса: 

"ОБРЪЩЕНИЕ

От Ръководството на ПФК Лудогорец

По повод вчерашното изявление на футболния мениджър Николай Жейнов, в което той по изключително груб начин атакува наши настоящи и бивши футболисти, сме длъжни да заявим следното:

Бернард Текпетей е получил по законов ред българско гражданство така, както и много други футболисти, баскетболисти, щангисти и други състезатели, защитаващи цветовете на най-различни спортни клубове в страната ни. Вторачването в Лудогорец не показва обективност, а точно обратното - целенасочена мръсна атака от футболния мениджър, която е поредната от него. Ние знаем добре защо.

За т.нар. „банда“, в която Жейнов вкарва Марселиньо, Вандерсон, Игор Пластун, Сисиньо, Кайсара, Сантана, Кафу и много други наши момчета, думите са излишни. Какъв морал може да имаш като мениджър, за да си позволиш да хулиш едни от най-добрите футболисти, играли някога в българското първенство. Да не говорим, че Марселиньо остави своя отпечатък и за българския национален отбор, вкарвайки победното попадение срещу Португалия. Покрай Марселиньо израсна Доминик Янков и тепърва Лудогорец и българският национален отбор ще имат играч от европейска класа.

Ние сме горди, че „бандата“, изброена от Жейнов, е защитавала цветовете на Лудогорец и не приемаме оценки за наши футболисти да дават хора като него, който живеят охолно на гърба на българския футбол. Не ни е известно Жейнов да е давал пари за развитието на детско-юношески футбол, да е инвестирал в треньори или спортна инфраструктура, за да се изживява като морален стожер на любимия ни спорт. Неговата работа е да си прибира комисионни от Клубовете и футболистите, включително и от Лудогорец. Когато Жейнов започне да дава от собствения си джоб пари за футбол, тогава ще вземем оценките му за Лудогорец насериозно. Но за обидите към наши играчи няма как да си замълчим.

И в заключение ще кажем: Да, академията на Лудогорец наистина е успешна и ще става все по-успешна. Нашата цел е да създаваме професионални футболисти и го правим с бързи темпове. В момента десетки наши момчета са в националните гарнитури на България. 12 възпитаници на академията ни играят елитен футбол в „Локомотив“-София, Арда, ЦСКА 1948, Спартак -Варна, Славия. Няколко десетки играят във Втора лига. Интересът към талантите ни е огромен. И всеки има шансът да тръгне по стъпките на Доминик Янков и „бандата“, които през последните 11 години защитава успешно честта на българския клубен футбол в Европа.

24.06.2022 г.".

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти