Шеф на Пирин: Искаме актуализация на парите за тв правата, досега само Левски откликна

Изпълнителният директор на Пирин (Благоевград) Велислав Елезов даде интервю пред Sportal TV в Банско, където тече подготвителният лагер на "орлетата". Благоевградският началник говори за телевизионните права в родния футбол.

ЦСКА 1948 отнесе Пирин, Колев с нови два гола
ЦСКА 1948 отнесе Пирин, Колев с нови два гола

"Отправихме апел за обща среща между професионалните клубове, "Нова броудкастинг груп", ПФЛ и БФС. Изпратихме този апел до всички клубове и споменатите. Първата причина за такава среща е, че откакто този договор беше подписан, няма какво да коментираме за инфлация и икономическа криза в световната икономика. На всички е ясно. Парите, които преди две години бяха определени, не са същите към днешна дата. Във всеки един аспект от живота се актуализират цените, нормално е и тази да се актуализира. 

10 ЦСКА 1948 - Пирин (Благоевград)

Втората причина е, че клубовете в елита станаха 16, не знаем разпределението как ще бъде - в един момент може да се окаже, че парите от разпределението ще намалеят, ако останат непроменени. Това е неяснота. Друга причина е, че клубовете трябва да имаме някаква стабилност, а в Европа тази стабилност идва от продажбата на телевизионни права. Трябва някакъв стандарт да се гони, за да може клубовете да са спокойни. 

Сираков: На ПАОК няма да им е лесно срещу нас
Сираков: На ПАОК няма да им е лесно срещу нас

До този момент на призива са отговорили само от Левски. Надявам се всички да го направят, защото стабилност ще има, когато има актуализация на телевизионните права. Не мисля, че има незаинтересованост, може би има някакво притеснение. Повтаря се една мантра, че едва ли не не трябва да се притискат за повече пари носителите на правата, но реално продуктът е общ и трябва всички да се грижим за него. Говорим за финансовата стабилност на клубовете. Доволни сме от пакетажа на този продукт, професионално се справят носителите. Надявам се, че повече клубове ще откликнат на апела. 

10 ЦСКА 1948 - Пирин (Благоевград)

ПФЛ категорично трябва да вземе страна в ситуацията, БФС - също. Всички губим и продуктът ще става по-лош. Ответната страна трябва да ни каже дали ще има актуализация на траншовете, дори да е надолу, защото, както казах, вече са 16 отбора. На нас не ни е ясно към момента какво ще бъде разпределението - ще плащат повече пари и ще има същото разпределение или ще плащат същите пари и клубовете ще получават по-малко пари. Това е най-елементарният въпрос. Тоест, дори само това да се уточни, е важно да се съберем всички клубове и да го дискутираме. 

Пирин представи двама нови
Пирин представи двама нови

Нека се замислят всички споменати страни и да се получи диалог. Сумите са ясни, обявени са, но в крайна сметка до клуба достигна малко над 1/2 от тази сума, защото тя отива за организацията на мачове, съдийски такси, глоби. Сигурен съм, че има клубове, при които много над половината от парите са отишли по други направление. Между пръстите ни изтичат тези пари във всякакви насоки", каза шефът на "орлетата".

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти