Перуджа представи Андреа Анастази: Идвам, за да печеля

Перуджа представи Андреа Анастази: Идвам, за да печеля

Вицешампионът и носител на Купата на Италия Сър Сейфти Конад (Перуджа) официално представи италианския специалист Андреа Анастази като новия старши треньор на тима.

61-годишният специалист смяна на поста сърбина Никола Гърбич, който в момента е начело на националния отбор на Полша.

„Перуджа е страхотен клуб, топ европейски клуб, не само италиански. Идвам в Перуджа с идеята да се опитам да спечеля. Наясно съм, че победата е много трудна, еднакво наясно съм, че клубът и президентът искат да спечелят”, бяха първите думи на Анастази, като наставник на Перуджа.

Андреа Анастази сменя Никола Гърбич начело на Перуджа
Андреа Анастази сменя Никола Гърбич начело на Перуджа

Анастази разказа за последните дни и как се ражда идеята да води тима на Сър Сейфти.

„Признавам, че всичко се случи доста бързо. Имах контакт с друг клуб (б.р. СКРА Белхатов), тогава, скоро загубих майка ми, дните минаваха с очевидно други мисли и реших да отида в Сардиния за няколко дни, за да си почивам. Вместо това именно там започнаха контактите с Перуджа. Последваха много телефонни обаждания, реших да преговарям, нещата преминаха успешно и съм много щастлив, че пристигнах в Перуджа”, категоричен е бившият селекционер на националните отбори на Италия, Испания, Полша и Белгия.

„Мисля, че Перуджа е изключителен отбор. Това се доказва от резултатите, получени през последните години и смятам, че дори миналия сезон беше отличен. Ясно е, че крайният резултат е решаващ, предполагам и поради някои физически проблеми, не бяха спечелени титлата на Италия и Шампионската лига, а когато не са постигнати резултатите, които се искат винаги има разочарование. Факт е, че има изграден добър отбор, който се справя много добре“, добави треньорът, който за последно води полския Пройект (Варшава).

„Като всички треньори и аз имам моята лична концепция за волейбол, изградена с дългогодишен опит и моят отбор ще трябва да се опита да следва определена игрова система, обща идея за волейбола. Целта ми ще трябва да бъде да убедя екипа да следва моите идеи и моята система. Говоря за управлението на играта, много важен фундаментален, но който не трябва да е единственият. Говоря за организацията блокада-защита, прехода на атаката. Отборът трябва да има страхотна организация, трябва да усвои представата ми за волейбола, трябва да знае какво да прави във всяка ситуация. Как се постигат тези цели? С работа, тренировка, учене, качество и наличност на играчите”, категоричен е Анастази.

Още от Волейбол

Виж всички