Вили Саньол: Рядък случай е Грузия да спечели три мача подред, но очакваме и четвърта победа

Грузинският национален отбор се намира в много добра форма и записа три победи в последните си три мача в турнира на УЕФА Лига на Нациите. В четвъртата среща утре Грузия приема България, като двата отбора се срещнаха преди дни и в Разград. Лъвовете претърпяха едно от най-тежките си поражения като домакини – 2:5. 

Утрешната среща пък е заредена с много емоции заради инцидента в ранните часове на днешния ден, когато автобусът на българския отбор катастрофира и един от играчите Тодор Неделев пострада тежко. 

Докторът на националите: Неделев е добре, но ако се бяхме забавили, прогнозите можеше да са лоши
Докторът на националите: Неделев е добре, но ако се бяхме забавили, прогнозите можеше да са лоши

"Първо, от името на нашия екип пожелавам на Тодор Неделев бързо оздравяване. Това беше голям шок за нас и осъзнаваме, че подобно нещо може да се случи на всеки, започна днешната си пресконференция селекционерът на домакините Вили Саньол. 

"Колкото до мача и това, в еуфория ли сме и гледаме ли съперниците отгоре, някак си високомерно? Рядък случай е, когато грузинският отбор е постигнал такъв успех. На този фон чакаме четвърти пореден. Но моят отбор е съставен от професионалисти и вярвам, че всички 29 извикани играчи ще продължат да го правят и в бъдеще..." "В отбора има голяма конкуренция и всеки трябва да иска да заеме място в основния отбор. Например Китеишвили игра в последните минути, но беше полезен. За нас е важно да поддържаме този заряд." 

Попитан дали от ляво ще играе Цитаишвили или Азаров, френският специалист отговори: 

"Цитаишвили се вписва добре в системата, която използваме. Азаров и Гиорбелидзе също играят добре. Накратко, имаме играчи на тази позиция и това ме радва много. Колкото до Азаров, той беше малко уморен от България и затова решихме да върнем Цитаишвили в стартовия състав срещу Република Северна Македония. Срещу България на вратата на Грузия застана опитният Георгий Лория, докато срещу Република Северна Македония младата звезда Мамардашвили пазеше мрежата. 

Над 50 000 души ще дерат гърла за Грузия срещу България, билетите за мача свършиха
Над 50 000 души ще дерат гърла за Грузия срещу България, билетите за мача свършиха


"Имаме трима отлични вратари - Мамардашвили играе на най-високо ниво и нямаше риск да го настроим за гостуването в Скопие, без значение липсата на игрова практика. Няма как да се притеснявам, който и да е на вратата, заяви още Саньол. "Мачовете са много на гъсто, през два дни буквално. Като цяло нашата цел беше своевременно преразпределение на силите. Играчите знаят, че това е работа на треньора - той трябва да вземе решение дали да сложи играч или не. Важното е това да бъде справедливо. 

Журналистите го попитаха колко промени ще направи за мача утре в сравнение с победата в Скопие и дали не е време 24-годишният нападател Бека Микелтадзе да получи повече доверие, а също така и стартово място. "Що се отнася до Микелтадзе, пак го казвам – от мен зависи кой ще играе и кой не. Всички тези играчи са членове на екипа и прекарват остатъка от обучението. За тях е важно да свикнат с отбора. Важно е също така, че Зивзивадзе и Микаутадзе играят много добре и на Микелтадзе ще бъде даден шанс - сега или в близко бъдеще, ще видим".

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти