Българин с прекрасно представяне на Европейско по снукър

Българин с прекрасно представяне на Европейско по снукър

Велиян Димитров се представи на много високо ниво и завърши на пето място в крайното класиране на Европейското първенство по снукър за младежи до 18 години. 

Българинът записа някои забележителни резултати, сякаш най-престижният от които бе победата с 3:2 над украинския представител при професионалистите Юлиан Бойко. Именно този успех позволи на Димитров да се класира за четвъртфиналите, където преклони глава с 2:4 от Лиам Дейвис.

Уелсецът Дейвис впоследствие победи на финала Лион Кроули с 4:1 и спечели титлата на първенството, проведено в албанския град Шенгжин. 

Участието на българина продължава на Европейското първенство до 21-годишна възраст. Taм Велиян Димитров победи Роман Блакита с 3:0, въпросния Кроули с 3:1 и Лиам Дейвис с 3:2 в груповата фаза. Така постижението му изглежда още по-стойностно, защото записа успехи над шампиона и финалиста от по-долната възрастова група.

Друг наш представител - Максим Костов - също се включи на шампионата до 18 години в Албания и завърши на трето място в своята група с 1 победа.

Още от Снукър

Виж всички