Арсенал обяви раздялата с Лаказет

Арсенал официално обяви, че се разделя с нападателя Александре Лаказет, чийто договор с клуба изтича на 30 юни. Според информациите във Франция 31-годишният футболист ще се завърне в Лион. Лаказет бе привлечен в Арсенал именно от този клуб през юли 2017 година. Оттогава той записа 206 мача за „артилеристите“ във всички турнири, в които отбеляза 71 гола. В два от тези сезони той бе голмайстор №1 на Арсенал. Това се случи през 2017/18 и през 2020/21. С клуба той спечели ФА Къп и „Къмюнити Шийлд“.

„Лака бе фантастичен играч за нас. Истински лидер на терена и извън него. Имаше много важно влияние върху младите играчи. Неговата отдаденост бе изключителна и ние желаем на него и семейството му щастие и много успехи“, заяви мениджърът на Арсенал Микел Артета.

„Преди пет години мечтата ми да подпиша с Арсенал се сбъдна. За мен бе чест да нося фланелката и да бъда част от това семейство. Спечелих трофеи, срещнах се с истински и хубави хора и се влюбих още повече в този клуб. Успех за в бъдеще. За мен беше удоволствие. Веднъж „артилерист“, завинаги „артилерист“. Благодаря ти, Арсенал!“, добави самият Лаказет.

Снимки: Gettyimages

Още от Футбол свят

Виж всички