Мартин Чой с убедителна победа в Гран При на България на пистата в Плевен

Мартин Чой с убедителна победа в Гран При на България на пистата в Плевен

С много убедително каране Мартин Чой (ЕКО BMW МС 77 рейсинг тийм) записа победа в съботния старт на Гран При на България по мотоциклетизъм . На летищен комплекс „Долна Митрополия“, Плевен Чой беше над всички в клас SuperBike 1000cc. и завърши 14-те състезателни обиколки с аванс от 47.8 секунди пред втория Димитър Митов. Още от старта Мартин Чой поведе колоната и с майсторско каране не допусна да бъде достигнат през всичките 21:55 минути на състезанието. 

„ Имах нужда от тази победа от чисто психологическа гледна точка и се радвам, че я постигнах. Благодаря на целия си екип за перфектната работа и се подготвяме за утрешния старт , защото той също е много важен за нас. Чувствах се отлично през цялото каране, нямах проблеми с оперираната ръка и вече мисля за неделното състезание. Сърдечни благодарности и на публиката, която ме подкрепяше днес“, каза Мартин Чой минути след като стъпи на първото място на подиума за награждаване.

В неделя от 14:30 часа се очаква да бъде състезанието при най-бързите в клас SuperBike 1000cc. от програмата на Републиканския шампионат по мотоциклетизъм на пистата в Плевен.

Гледайте най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти