Олимпийски шампион от Лондон 2012 е дисквалифициран за 6 месеца заради нарушаване на антидопинговите правил

Олимпийски шампион от Лондон 2012 е дисквалифициран за 6 месеца заради нарушаване на антидопинговите правил

Американският състезател на скок височина Ерик Кинард е отстранен за шест месеца за нарушение на антидопинговите правила, съобщи Американската антидопингова агенция (USADA).

На 14 януари 2022 година 31-годишният Кинард публикува изображение в социалните медии, на което получава интравенозно вливане, а разследването на USADA установи, че лекоатлетът е получил повече от 100 мл физиологичен разтвор за 12-часов период, без да има изключение за терапевтична употреба.

Тези методи на интравенозните инфузии или инжекции на повече от 100 мл за 12-часов период са забранени, освен ако не са поставени по време на болнично лечение, хирургични процедури или клинични диагностични тестове.

Отстраняването на Кинард е в сила от 20 май, а самия състезател вече прекрати състезателната си кариера, приема наказанието и няма да обжалва.

Кинард спечели сребърен медал от Олимпиадата в Лондон 2012, след което му бе присъдена титлата заради нарушаване на антидопинговите правила от спечелилия състезанието руски лекоатлет Иван Ухов.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти