Сериозен интерес към плувния турнир "Златоперки", Петър Стойчев награждава победителите

Сериозен интерес към плувния турнир "Златоперки", Петър Стойчев награждава победителите

Над 600 състезатели от 38 клуба ще вземат участие в традиционния турнир по плуване за млади таланти от 7 до 14 години "Златоперки" на басейн "Спартак" в София през уикенда.

В тазгодишното издание на надпреварата се очаква да се включат и състезатели  Турция.

Децата ще бъдат разпределени в дисциплините според заявките за участие на 50, 100, 200 метра и съчетано плуване във всички стилове - свободен, гръб, бруст и бътерфлай.

Организатори са плувен клуб "Левски", със съдействието на Българската федерация по плувни спортове, Министерството на младежта и спорта и Столична община.

Легендата в маратонското плуване в България и главен директор на събитието Петър Стойчев ще награди най-добрите деца в предстоящите състезания.

"Щастлив съм, че за поредна година правим "Златоперки" и очакваме много деца от цялата страна. Направили сме всичко необходимо по планираната програма и сме готови с организацията. Със сигурност трибуните на басейна ще бъдат пълни с родители и приятели на участващите, което е радващо, защото в предишното издание заради пандемията от Ковид-19 се наложи да не допускаме хора. Сега е различно и ще стане истински празник за всички. Подготвили сме предметни награди за най-добрите и с удоволствие ще им връча лично специално изработените медали за призьорите във всяка дисциплина и възраст", заяви Стойчев.

Състезанията на басейн "Спартак" започват в събота от 09:00 часа, а от 16:00 часа е официалното откриване.

В неделя надпреварата продължава от 9:00 часа. Входът за зрители е свободен.

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти