Гледай на живо

Първите думи на Атанас Караиванов след избора му за председател на ПФЛ

“Българската спортна слава” излиза с второ допълнено и преработено издание

Авторският колектив Михаил Делев, Асен Минчев, Ани Дончева и Бончук Андонов излиза с второ допълнено и преработено издание на „Българската спортна слава 2“ (1949-2021). Книгата е с размер 30х22.5 см, 448 страници и корична цена 20 лева, като включва 32 спорта (история и развитие), всички медалисти и медали, пълна статистика и богата фото илюстрация, както и някои новости за спортната публицистика не само у нас, а и по света. Авторите предлагат съдействие за по-широки дискусии, за аргументи и нови идеи.

"Българската спортна слава" с подобрено издание, а Михаил Делев с 80-годишен юбилей
"Българската спортна слава" с подобрено издание, а Михаил Делев с 80-годишен юбилей

В книгата е обновена системата за изчисляване на спечелените  от българските спортисти медали на олимпийски игри, световни и европейски първенства за мъже и жени. Публикувани са аргументи и числа, досега непознати на българската спортна общност.

Разработени са и важни теми, като тоталното и безмислено увеличение на спортовете в програмата на Олимпийските игри, търсени са мнения за манипулациите, по-точно спекулациите в тази важна посока от спортния живот. Още по-важни са текстовете, свързани с най-премълчаваната истина – измамите и всички безобразия около медикаментозното възстановяване на спортистите, както и намесата на политиката в спорта, прескочената граница на човешките възможности, модата, наречена „расизъм в спорта“, забравеното правило - закон за честната игра и други. 

14 Михаил Делев представи новата си спортна книга

С две думи „Българската спортна слава 2“ не е само парад с цветя и възторг, а четиво за гордост и за сериозни размисли. Четиво, достъпно за огромна аудиториа, каквато са почитателите и пазителите на най-внушителното дело в историята на човечеството. Спортът, разбира се.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти