Созопол подкрепя изграждането на паметници на Христо Ботев и Васил Левски

Созопол се включи в кампания за набиране на средства средства за изграждане паметници на българските революционери Васил Левски и Христо Ботев в едноименния черноморски курорт.

Ето какво пишат "небесносините" в официалната си страница във Фейсбук:

"Уважаеми приятели на футбола,

Уважаеми фенове на ФК "Созопол",

Ръководството на футболния клуб и футболистите от любимия ви отбор се присъединяваме към инициативата на председателя на Общински съвет- Созопол Георги Пинелов за набиране на средства за изграждане паметници на българските революционери Васил Левски и Христо Ботев в град Созопол.

В подкрепа на тази благородна кампания на общинския съвет, бившият капитан на небесносините и един от най- добрите защитници в българския футбол и истински човек Петър Кюмюрджиев предостави фланелката от спортния екип, с която игра в последните си мачове за небесносините.

Отборът се включва в набирателната кампания и с футболната топка от последния двубой за първенството на Втора Лига с подписите на всички футболисти.

Фланелката на Петър Кюмюрджиев и футболната топка с автографите на любимите ви футболисти обявяваме на търг, като целта е средствата от тях да бъдат предоставени за изграждане на паметника на Апостола на Свободата Васил Левски и паметник на поета- революционер Христо Ботев в град Созопол.

Начална цена на топката - 100 лв.

Начална цена на фланелката - 100 лв.

Може да наддавате за трофеите в коментари под тази публикация.

Търгът приключва на 2 юни 2022 г. в 18.00 часа".

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти