Ибрахимович за спазеното си обещание към Милан, титлата без Райола и бъдещето си

Талисманът на Милан Златан Ибрахимович определено беше щастлив след триумфа със Скудетото, който е втори за него с екипа на тима след този през 2011 година. Той напомни за обещанието си при пристигането си, че ще върне “росонерите” към трофеите, посвети титлата на починалия си агент Мино Райола, коментира кога ще вземе решение за своето бъдеще и направи съпоставка с предишния шампионти състав на “Дявола”. 

Милан триумфира със Скудетото след шоу в решаващия мач
Милан триумфира със Скудетото след шоу в решаващия мач

Също така 40-годишният нападател отново привлече вниманието върху себе си с любопитния начин, по който излезе на терена за награждаването със спечеления трофей. Той първо напръска феновете наблизо с шампанско, а след това запали пура преди да отиде на подиума при съотборниците си. 

“Прекрасно е. Бях тук при предишния триумф на Милан. 11 години по-късно отново съм тук. Дойдох с обещание и го изпълних. Мнозина се смееха, когато казах, че отново ще спечелим Скудетото, но работихме усърдно и показахме какво означава да страдаш за постигането на твоите резултати. Посвещавам това на Мино. Той беше сред тези, които ме искаха в Милан, и ми каза, че съм единственият, който може да спаси Милан. Посвещавам този трофей на него, той е първият без Мино до мен. Какво би ми казал той, ако беше тук сега? “Да поиграем още 10 години и да отмъкнем още пари!” (смее се - б.р.)

Бъдещето ми? Трябва да бъда в добра форма и да направя определени неща. Когато се почувствам добре, ще видя каква е ситуацията. Все още усещам, че мога да правя разликата, когато съм на терена. Не виждам друг Ибра наоколо. Ще взема решение през следващите няколко дни. Беше ми доста трудно напоследък както физически, така и заради други лични причини. В крайна сметка направих всичко възможно, за да помогна на Милан да спечели този трофей. Боях се, че ще се наложи да се оттегля, но ще го направя по своя начин.

Разбира се, аз говоря доста в съблекалнята. Казах на вички да останат концентрирани. Лесно е в подобни ситуации да загубиш самообладание. Това е отмъщение за много играчи, в които хората не вярваха. Разликата между предишния ми престой и сегашния е огромна. Преди 11 години съставът беше изграден от 22-ма шампиони, които бяха спечелили всичко. Във всеки сезон бяхме фаворити. Сегашният състав е пълен с млади играчи. Поставяме ги под напрежение и ги оставяме да разберат какво представлява Милан. Това са две различни истории”, коментира Ибрахимович след успеха с 3:0 над Сасуоло, донесъл титлата на “росонерите”.

Снимки: Gettyimages

Още от Футбол свят

Виж всички