Пиоли изрази радостта си и посочи защо Милан заслужи Скудетото

Пиоли изрази радостта си и посочи защо Милан заслужи Скудетото

Наставникът на Милан Стефано Пиоли не скри радостта си от титлата, която спечели заедно със своя отбор. Също така той подробно обясни защо ”росонерите” заслужено са триумфирали със Скудетото през този сезон. Освен това треньорът поздрави своите играчи и директори.

Милан триумфира със Скудетото след шоу в решаващия мач
Милан триумфира със Скудетото след шоу в решаващия мач

“Щастлив съм за моите играчи, за себе си, за щаба ми, за клуба, за директорите и за фантастичните ни фенове. За целия свят на Милан, който заслужава това Скудето. Винаги сме вярвали в него, определено съм радостен. Защо заслужавахме титлата повече от Интер? Бяхме по-постоянни. Щом си стигнал дотук, значи имаш последователност. Не ми харесва, че го споменавам, но мисля, че последното ни поражение беше от Специя, а тогава не трябваше да загубим. Манталитетът и идентичността на играчите бяха забележителни. Те никога не се предадоха и бяха фантастични. На никого никога не му е липсвал ритъм или интензитет, включително и на тези, които не играха много.

Заслужихме си го, защото никога не се предадохме и бяхме по-постоянни. Спечелихме ключови мачове. Имам силен състав с двама изключителни директори (Малдини и Масара - б.р.). Ако достигнеш това ниво, то тогава всички замесени са дали най-доброто от себе си. Аз и моят щаб се забавлявахме в работата с тези играчи. Подготвяхме се за всеки мач, опитвайки се да намерим подходящи решения за нас. Всички се наслаждаваме на това, което правим, което е най-важното. Винаги съм имал ясни идеи и конкретна цел, която беше да се справим по-добре спрямо миналия сезон. 

Милан догони Интер по титли, Пиоли е шампион за първи път
Милан догони Интер по титли, Пиоли е шампион за първи път

Директорите създадоха печеливша комбинация от млади и опитни играчи, като също така придобихме манталитет на победител. Бяхме смели, особено в защита, което ни беше възнаградено, защото в доста мачове не допуснахме голове. Защитавахме се като животни, когато опонентът владееше топката. Идеята ми е да подобрявам играчите, с които разполагам, но е по-трудно, ако нямат талант. Способността на клуба да привлича талантливи играчи донесе резултати. Поздравления за всички", коментира Пиоли след победата с 3:0 над Сасуоло, донесла титлата на “росонерите”.

След мача той беше удостоен с наградата за Треньор на сезона в Серия "А". “Без играчите и директорите това нямаше да бъде възможно”, призна специалистът. Запитан на кого посвещава Скудетото, той отговори през сълзи: “Определено на баща ми, където и да е той. Ще е горд от това, което постигнах”. 

Още от Футбол свят

Виж всички