Майорка се спаси с победа в Памплона

Майорка се спаси с победа в Памплона

Майорка си свърши работата при гостуването на Осасуна, като спечели с 2:0 и това осигури оставането на тима в Ла Лига. Тимът на Хавиер Агире стигна до успеха след почивката. Анхел откри резултата в самото начало на второто полувреме, а резервата Клеман Грение се разписа в 83-ата минута.

Майорка ще завърши сезона на 16-о място в крайното класиране.

Първото полувреме на "Ел Садар" бе изпълнено със страх от страна на гостите. Майорка започна предпазливо, като сякаш повече следеше какво се случва на другите мачове, отколкото да се концентрира върху работата си на терена. Бившият играч на тима Анте Будимир можеше да усложни ситуацията на отбора от Балеарските острови. Хърватинът имаше две добри възможности през първото полувреме, но ги пропусна.

Веднага след почивката гостите поведоха и радостта бе огромна, тъй като знаеха, че резултатите от другите срещи се развиват в тяхна полза. Попадението на Грение накара играчите да празнуват в Памплона. С този успех Майорка успя да се задържи в Ла Лига за втора поредна година след поредица от изпадания и завръщания в елита.

Снимки: Gettyimages

Още от Футбол свят

Виж всички