Везенков: Следващата седмица имаме разговор с г-н Барчовски

Везенков: Следващата седмица имаме разговор с г-н Барчовски

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков и неговият Олимпиакос завършиха на четвърто място в Евролигата за мъже за сезон 2021/2022. Везенков заяви, че последните дни са били тежки за него и съотборниците му след поражението на полуфиналите от турския Анадолу Ефес и сега голямата цел е титлата в гръцкото първенство. Българинът разкри, че през следващата седмица ще има среща с националния селекционер Росен Барчовски, за да говорят за плановете за лятото и мачовете на представителния тим на България.

Везенков даде всичко от себе си, но Барселона грабна бронза в Евролигата
Везенков даде всичко от себе си, но Барселона грабна бронза в Евролигата

За двубоя за третото място в Евролигата срещу Барселона Везенков заяви, че и двата отбора не са има същия стимул, който биха имали, ако са на финал. „Ние излязохме да играем за нашата публика, а те излязоха да играят за тяхната чест. Двубоят беше равностоен до почти 3-4 минути преди края. Дадохме всичко от себе си. Емоционално последните дни бяха много трудни за всички. За съжаление завършихме четвърти. Остава малко горчивина, но продължаваме. Шампионатът ни е най-важната цел. Спокоен няма да съм докато не спечелим първенството в Гърция. От мача с Анадолу Ефес единственото в главата ми е шампионатът – да спечелим и да завършим с дубъл сезона“, коментира Александър Везенков пред представителите на българските медии в сръбската столица Белград, където се провежда Финалната четворка на Евролигата.

„В последните два дни не съм спал въобще. Тъжно ми е, но няма как, трябва да продължим. Исках да завършим сезона в Евролигата с победа, но не успяхме. Трябва да се съберем и да спечелим титлата в Гърция. Мисля, че ако това стана всички ще сме спокойни“, добави националът.

„Мислите ни в момента са само за шампионата. Да мине лятото, да си починем, всеки има национални отбори, а и не знам какво ще стане с няколко играчи от нашия тим. Да видим кои ще останат и кои не. Но, ако останем същите играчи и със сигурност с 2-3 нови попълнения, които ще дойдат, мисля, че имаме способността да сме пак тук, но това е след една година. Да сме живи и здрави. Виждате какво става по света, никой не знае какво ще стане след 2-3 дни не след една година“, подчерта Александър Везенков.

На въпрос на БТА дали е усетил голяма подкрепа от България, предвид че е първият българин, който участва във Финалната четворка на Евролигата, Везенков отговори, че изпитва голяма благодарност.

„Най-хубавото нещо е да виждам познати лица по трибуните – от България, от Кипър, от Гърция. Много им благодаря. От всички страни дойдоха да ме подкрепят и много им благодаря за това. Знам, че беше трудно с билети, с хотели, с всичко, но от сърце благодаря на всички, които са до мен и ме подкрепят винаги“, каза баскетболистът.

„Да ви дам и една новина – през следващата седмица имаме разговор с г-н Барчовски, да седнем и да поговорим малко. Сезонът беше много тежък за нас и тепърва остава последният един месец. Ще поговорим, имаме добри отношения. Говорим през годината също. Ще седнем и ще анализираме плана, за да видим как, какво, кога и мисля, че всичко ще е наред. Да сме живи и здрави, това ще кажа за момента. Искам да гледам миг за миг, момент за момент. Знам, че искате да чуете много неща от мен, но нека свърши този месец, който е много важен и тогава ще говорим“, разкри Александър Везенков.

Още от Баскетбол

Виж всички