Арън Браун и Дина Ашър-Смит спечелиха спринтовете на 100 метра в Диамантената лига в Бирмингам

Арън Браун и Дина Ашър-Смит спечелиха спринтовете на 100 метра в Диамантената лига в Бирмингам

Канадецът Арън Браун спечели първия спринт на 100 метра за сезона в Диамантената лига в Бирмингам. Бягането предложи неочаквано шоу, след като фаворитът Трейвън Бромел и любимецът на домакините Зарнел Хюз бяха дисквалифицирани заради фалстартове.

Браун завърши с време 10.13 секунди. "Радвам се, че спечелих това състезание. Чувствах се добре. Имам още едно бягане в щафетата, на което ще се забавлявам", коментира спринтьорът.

Бившият световен шампион от Ямайка Йохан Блейк завърши втори с 10.18 секунди, а трети е друг канадец - Джером Блейк, с 10.20 секунди.

Световната шампионка от Великобритания Дина Ашър-Смит спечели спринта на 100 метра при жените с време 11.11 секунди. Тя изпревари ямайката Шерика Джаксън със стотна от секундата. Бронзът остана за британката Дарил Нейта.

Сребърната медалистка от Олимпийските игра в Токио в дисциплината 1500 метра Лаура Муир ознаменува първото си бягане за сезона, след като се възстанови от контузия на гърба, с победа пред австралийката Джесика Хъл и Уини Чебет от Кения. 29-годишната британка Муир спечели с време 4:02.81 минути.

"Щастлива съм да спечеля първото си състезание за сезона. Победата бе по-важна от времето, още повече, че беше ветровито", коментира Муир.

Световната шампионка Далайла Мухамед спечели с лекота бягането на 400 метра с препятсвия с време 54.54 секунди. Американката финишира пред украинките Виктория Ткачук и Анна Рижикова.

Канадецът Джанго Ловет поднесе изненадата, като във високи скок спечели, преодолявайки 2.28 метра. Втори остана олимпийският шампион от Италия Джанмарко Тамбери с 2.25 метра.

Диамантената лига се мести в САЩ другата събота, като състезанието ще е в Юджийн, където ще се състои и Световното първенство през юли.

Снимки: Gettyimages

Още от Лека атлетика

Виж всички