Джерард: Разочарован съм, когато се съмняват в почтеността на Астън Вила

Джерард: Разочарован съм, когато се съмняват в почтеността на Астън Вила

Мениджърът на Астън Вила Стивън Джерад заяви, че е разочарован от това, че някои хора се съмняват в мотивацията на отбора му. В неделя бирмингамци гостуват на Манчестър Сити и ако успеят да препънат съперника, може да помогнат на Ливърпул да стане шампион. Вила от доста време няма за какво да играе, тъй като не участва в битката за оцеляване и няма шанс за евротурнирите.

Бившият капитан на Ливърпул призна, че телефонът му е бил загрят от обаждания преди последния мач за сезона. “По отношение на Ливърпул разбирам интереса и въпросите, които идват от известно време. Те участват в битката за титлата, а аз прекарах доста време там. Разочароващо е, когато някои хора говорят за почтеността и насочват това към мен или Астън Вили или някои от играчите ми. През уикенда излизаме и се раздаваме докрай, за да спечелим точки за Астън Вила и феновете ни. Ако това помогне на Ливърпул, фантастично”, заяви Джерард.

Според него Ливърпул и Манчестър Сити вече са се откъснали от другите отбори: “Когато аз играех, много се говореше за топ 4 и известен период за топ 6. Последните две-три години, с постоянството на Юрген и Пеп, те са най-силните отбори от доста време и се оформя разлика между тях и останалите”.

Джерард знае колко трудна ще е задачата на отбора му в неделя срещу Манчестър Сити: “Те имат играчи от световна класа и топ мениждър, но ще бъдат и под голямо напрежение. Ние отиваме подготвени по най-добрия възможен начин и ще се опитаме да ги затрудним, доколкото е възможно. Защо? Защото искаме да сме на по-добра позиция от 14-ото място и имаме нужда от точки”.

Още от Футбол свят

Виж всички