БФС може да получи 17 милиона евро по програма на УЕФА

БФС може да получи до 17 милиона евро по програмата “Хеттрик” в периода 2024-2028 година. Това съобщо шеф от УЕФА на 10-ия Конгрес на БФС. Грузинецът Нодар Алкахаци, директор на стратегическото развитие на ФИФА, и Лука Никола от УЕФА, ръководител на Направление Национални федерации, представяха световните централи на заседанието на родния футболен съюз.

Михайлов: БФС е финансово стабилен и обединен пред предизвикателствата
Михайлов: БФС е финансово стабилен и обединен пред предизвикателствата

Двамата поднесоха приветствия към Борислав Михайлов, съответно от името на Джани Инфантино – президент на ФИФА, и от страна на Александър Чеферин и Теодор Теодорисис – президент и генерален секретар на УЕФА.

Лука Никола заяви от трибуната на Конгреса, че УЕФА ще продължи да подкрепя БФС в изграждането на още инфраструктурни проекти. Той заяви, че след решение на Конгреса на УЕФА има съществено увеличение на финансирането на всяка асоциация по програмата „Хеттрик”. В следващия четиригодишен период ще има завишаване на финансирането с 21% повече в сравнение на периода 2020 – 2024.

"Всяка национална асоциация може да очаква до 17 милиона евро в рамките на четирите години от 2024-а до 2028-а", каза Лука Никола и добави, че с тревога се наблюдават "непрекъснатите търкания във футболната общност, които често стигат до съд".

„Надявам се, че ще има процес на помирение в българския футбол. Защото тук има толкова потенциал и много момчета и момичета, които чакат шанса си да го реализират", заяви Лука Никола.

Още от БГ Футбол

Виж всички