Михайлов: БФС е финансово стабилен и обединен пред предизвикателствата

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов откри днешния конгрес на футболната централа в хотел "Маринела" в София. Бившият вратар обяви, че БФС влиза в следващите четири години финансово стабилен.

Конгресът на БФС определи бюджета и стратегията на централата
Конгресът на БФС определи бюджета и стратегията на централата

"Промените в нашия футбол се случват след пълното проучване на проблемите и взимане под внимание на мнението на всички заинтересовани страни. Подготвяната стратегия за следващия четиригодишен период е изготвена именно върху тази база и е реализирана от младите и мотивирани хора в екипа на БФС. Ще чуете всичко това в моя отчет за последния период, както и ще ви предложим за гласуване рамков бюджет за следващия четиригодишен период. БФС влиза в следващите четири години финансово стабилен и е обединен пред предизвикателствата”, заяви Михайлов пред делегатите.

Малко по-късно той разкри основните точки в стратегията на БФС:

"Ще разработим детайлен път на състезателя и ще създадем платформи за дигитална комуникация, за да създадем най-добри условия за свободен достъп до масовия футбол. Ще стартираме и програма за клубна категоризация на БФС, с която ще стимулираме клубовете да предоставят висококачествена организация за състезатели, треньори и доброволци“, започна Михайлов.

„Път на таланта и националния отбор – ще разработим и внедрим национална игрова философия и ще се фокусираме върху треньорското образование, за да върнем отборите на традиционната им висока позиция.

Инфраструктура – ще инвестираме в съществуващите обекти и ще работим за нови такива. Ще направим Национален регистър и инфраструктурна карта за устойчиво развитие на футбола.

Женски футбол – целта е футболът да се превърне в отборен спорт №1 при жените. Трябва да разработим административен капацитет и треньорско образование.

С изготвянето на този документ, заявяваме намерението си да отговорим на високото ниво и изискванията на УЕФА. Ние сме един от първите участници във Футболни федерации на бъдещето. Убеден съм, че с усърдната ни работа, тези цели ще бъдат реализирани“, завърши Михайлов.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти