Четвъртото издание на “Поморие рън“ ще се проведе на 22 май

Четвъртото издание на “Поморие рън“ ще се проведе на 22 май

Четвъртото издание “Поморие рън“ ще се състои на 22 май и отново ще бъде на едно от най-уникалните трасета от серията състезания “Рън България“. Любителите на бягането и красивите гледки ще минат трасе по плажа между Поморийското езеро и Черно море на дистанции 10.25 км или 2 км.

Всички участниците ще получат фланелки, а за завършилите дългата дистанция има медали и подаръци от Спорт Депо и община Поморие.

“Поморие рън“ се провежда за четвърта поредна година, като по традиция състезанието е в различен месец на годината. Първото издание бе в дъждовно и студено време през април 2019-а, а кметът на община Поморие Иван Алексиев завърши дългата дистация, въпреки неблагоприятните атмосферни условия. Пандемията не можа да спре организацията на второто издание на състезанието през 2020-а и то се състоя в разгара на туристическия сезон през месец август, когато победител в състезанието бе Исмаил Сенанджи (Уганда).

През 2021-а година “Поморие рън“ бе съчетано със семинар за бягането през юни месец, когато времето бе идеално за бягане. Сенанджи спечели втора победа, а една от най-силните български атлетки в бяганията Маринела Нинева дебютира в победа в Поморие.

Победители в Поморие рън през годините:
2019 – Ивета Бонова     Иво Балабанов
2020 – Исмаил Сенанджи (Уганда)  Елена Димитрова
2021 – Исмаил Сенанджи (Уганда)  Маринела Нинева

atletikabg.com

Още от Лека атлетика

Виж всички